Teatr Wielki i Opasły Tom to miejsca, które oferują niezapomniane doświadczenia kulturalne i kulinarne w samym sercu Warszawy. W najbliższych tygodniach i miesiącach Teatr Wielki zaprezentuje szereg znakomitych oper, baletów i koncertów, takich jak Aida, Bolero, Borys Godunow, Cosi Fan Tutte, Don Kichot, La Boheme, Carmina Burana.
Z kolei restauracja Opasły Tom, pod kierunkiem szefa kuchni Konrada Kowalskiego, przygotowała specjalne menu teatralne, które stanowi doskonałe wprowadzenie do spektakli prezentowanych na scenie Teatru Wielkiego. Menu składa się z potraw inspirowanych repertuarem teatralnym, takich jak:
Akt 1: wędzony łosoś, estragon, jabłko, jogurt chrzanowy pieróg z ziemniakami i płynnym żółtkiem, trufla
Akt 2: pieczone buraki, kefir, mięta, dziki ryż Świnia Puławska, śliwka, kopytka, szałwia, kasztan
Akt 3: karmelizowane jabłka, czerwone wino, cynamon, wanilia
Dania serwowane w Opasłym Tomie są autorską interpretacją polskiej kuchni, z jednoczesnym nawiązaniem do najlepszych tradycji kulinarnych z różnych regionów świata. Wyrafinowane kompozycje Konrada Kowalskiego doskonale wpisują się w charakter repertuaru najważniejszej warszawskiej sceny teatralnej. Bliskość restauracji i teatru sprzyja połączeniu sztuki i doświadczeń fine dining. Wnętrze Opasłego Tomu, które w 2020 roku zostało uznane przez Wallpaper* Magazine za jedną z pięciu najpiękniejszych restauracji na świecie, dodaje uroku całemu doświadczeniu.