niedziela, 1 grudnia, 2024

Kuchnia Warszawska: Jaja na twardo nadziewane

- Reklama -
  1. Jaja (4 szt.) ugotowane na twardo obrać ze skorupki. Przekrajać wzdłuż na połówki. Żółtka przetrzeć przez sitko z kawałkiem masła lub margaryny i masą śledziową, przyprawić pieprzem i utrzeć. Połówki białek ściąć lekko po stronie zaokrąglanej, aby równo stały, i ułożyć na półmisku. Wgłębienia po żółtkach napełnić masą śledziową z żółtkami. Całość polać majonezem.
  2. Jaja przygotować jak wyżej. Żółtka utrzeć na masę z serem szwajcarskim utartym na tarce, przyprawić papryką, dodać śmietany i buić na jednolitą masę. Napełnić masą wgłębienia w białkach, przybrać plasterkami korniszonów, nacią pietruszki i oblać majonezem. Do masy można dodać trochę zielonej szynki i razem utrzeć.
  3. Jaja przygotować jak wyżej. Żółtka utrzeć z filetem śledziowym wymoczonym i przepuszczonym przez maszynkę, przyprawić pieprzem, dodać trochę majonezu i utrzeć na jednolitą masę. Masą tą napełnić białka, oblać majonezem i przybrać korniszonami.
  4. Jaja przygotować jak wyżej. Żółtka utrzeć na masę z majonezem i przyprawić solą, domieszać trochę ugotowanego zielonego groszku i masę tą napełnić połówki jaj. Oblać majonezem, przybrać nacią pietruszki.
- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: kontakt@ycw.pl

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Przedszkola w Warszawie – prywatne czy publiczne?

Wybór między przedszkolem publicznym a prywatnym to jedna z kluczowych decyzji, przed którą stają warszawscy rodzice. Każda z tych...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -