niedziela, 16 marca, 2025

Kuchnia Warszawska: Mieszanka z jarzyn

- Reklama -

Ugotować 75 dkg ziemniaków, 2 marchwie i 1 seler, pokrajać w małą kostkę i skropić sokiem z cytryny. Po godzinie podać w salaterce polane sosem winegret lub śmietaną, przyrządzoną z dodatkiem octu, posiekanej cebuli, soli, pieprzu i szczypty papryki. Posypać posiekaną nacią pietruszki. Każdy ze składników mieszanki można zastąpić gotowanym grochem, fasolką szparagową, zielonym groszkiem itp.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: kontakt@ycw.pl

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Jak zadbać o swoje włosy na wiosnę?

Podczas zimy wiele kobiet zmniejsza częstotliwość chodzenia do fryzjera. Nie jest to sezon wakacyjny, a wszelkie wyjścia z domu...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -