wtorek, 26 października, 2021

Kuchnia Warszawska: Sałatka jarzynowa

- Reklama -
  • 4 ziemniaki
  • marchew
  • seler
  • 10 dkg kalafiora
  • 10 dkg groszku zielonego
  • 10 dkg białej fasoli
  • 10 dkg fasoli szparagowej
  • ogórek kiszony
  • jabłko
  • sól
  • pieprz
  • cytryna
  • majonez
  • jajo na twardo

Ziemniaki ugotować w łupinie, obrać i pokrajać w kostkę. Warzywa ugotować oddzielnie – kalafior podzielić na różyczki, fasolę szparagową pokrajać drobno, jabłko obrać i pokrajać w kostkę, ogórek obrać i pokrajać na małe paski, marchew i seler pokrajać w kostkę. Wszystko wymieszać, przyprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Dodać 3-4 łyżki majonezu i wymieszać. Podać w salaterce, polewając majonezem, przybrać jajem na twardo pokrajanym na plasterki, listkami sałaty, plasterkami pomidora. Można dodać 20 dkg pokrajanej w kostkę pieczeni cielęcej lub mięsa z drobiu.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: [email protected]

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Thames British School w Warszawie – dlaczego warto?

Sieć edukacyjna Thames British School — to mieszczące się w Warszawie międzynarodowe szkoły, zapewniające dzieciom edukację światowej klasy. Grupa...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -