niedziela, 16 marca, 2025

Kuchnia Warszawska: Sałatka mieszana z fasoli

- Reklama -
  • 25 dkg białej fasoli
  • 2 małe cebule
  • 4 korniszony
  • 1 pomidor
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • ocet
  • 2 jaja twardo

Fasolę ugotować (nie za miękko) i osączyć. Jedną cebulę posiekać i wymieszać z fasolą, ułożyć na talerzu i przyprawić solą, pieprzem, oliwą i octem. Na środku położyć pół jaja na twardo. 1 cebulę i resztę jaj pokrajać na plasterki i obłożyć nimi dookoła fasolę na talerzu. Na fasoli rozłożyć kolisto kilka korniszonów. Paski pomidora rozłożyć promieniście na fasoli między korniszonami.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: kontakt@ycw.pl

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Jak zadbać o swoje włosy na wiosnę?

Podczas zimy wiele kobiet zmniejsza częstotliwość chodzenia do fryzjera. Nie jest to sezon wakacyjny, a wszelkie wyjścia z domu...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -