wtorek, 23 kwietnia, 2024

Kuchnia Warszawska: Sałatka rybna

- Reklama -
  • 30 dkg ryby z wody
  • 4 ziemniaki
  • 1 ogórek kiszony lub korniszony
  • 1 jabłko winne
  • 10 dkg gotowanego zielonego groszku
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • ocet lub sok z cytryny
  • musztarda

Gotowaną rybę obrać z ości i drobno pokrajać. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, pokrajać w kostkę. Jabłko i ogórek obrać i pokrajać w kostkę. Wszystko wymieszać z dodaniem zielonego groszku, przyprawić do smaku solą, pieprzem, octem lub sokiem cytryny ewentualnie musztardą. Wyłożyć salaterkę i polać majonezem, podać też oddzielnie majonez w sosjerce. Do sałatki można też dodać drobno posiekane jajo na twardo.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: kontakt@ycw.pl

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Organizacja pogrzebów przez zakłady pogrzebowe

Zakłady pogrzebowe odgrywają kluczową rolę w organizacji ceremonii pogrzebowych, zapewniając kompleksową obsługę na każdym etapie. Ich głównym zadaniem jest...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -