niedziela, 1 grudnia, 2024

Kuchnia Warszawska: Sałatka z drobiu po amerykańsku

- Reklama -
  • 25 dkg mięsa ugotowanej kury
  • 10 dkg selera (bulwy lub łodygi)
  • 5 dkg majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 główka sałaty
  • rzodkiewka lub pomidory

Rozdrobnione mięsko kury i ugotowaną bulwę lub umytą łodygę selera pokrajać w kostkę, skropić sokiem z cytryny i wymieszać z majonezem. Ułożyć porcje na listkach sałaty i przybrać plastrami rzodkiewki lub pomidora.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: kontakt@ycw.pl

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Przedszkola w Warszawie – prywatne czy publiczne?

Wybór między przedszkolem publicznym a prywatnym to jedna z kluczowych decyzji, przed którą stają warszawscy rodzice. Każda z tych...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -