niedziela, 1 grudnia, 2024

Kuchnia Warszawska: Sałatka z kiełbasy z soczewicą

- Reklama -
  • 25 dkg kiełbasy myśliwskiej
  • 120g soczewicy
  • 1 cebula
  • 1/2 selera
  • 2 jabłka
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki octu
  • przyprawy

Wymieszać olej z octem, przyprawić solą, cukrem i pieprzem, domieszać cebulę pokrajaną w kostkę. Soczewicę ugotować i na gorąco wymieszać z przygotowanym sosem. Seler pokrajać w kostkę i krótko zagotować wodzie osolonej z dodatkiem octu. Kiełbasę i obrane jabłka pokrajać w kostkę. Kostki selera, kiełbasy i jabłka wymieszać w soczewicą.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: kontakt@ycw.pl

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Przedszkola w Warszawie – prywatne czy publiczne?

Wybór między przedszkolem publicznym a prywatnym to jedna z kluczowych decyzji, przed którą stają warszawscy rodzice. Każda z tych...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -