poniedziałek, 17 stycznia, 2022

Kuchnia Warszawska: Sałatka z ziemniaków II

- Reklama -

Około 75dkg ziemniaków w łupinach zalać wrzątkiem i ugotować tak, aby się nie rozsypywały po obraniu. Pokrajać na grube plasterki lub kostkę i jeszcze dość gorące polać przyprawą przyrządzoną uprzednio w sposób następujący:

Zmieszać 4 łyżki oliwy, 1 łyżkę octu i 3 łyżki ostudzonej przegotowanej wody z dodatkiem pół łyżeczki soli, szczypty pieprzu, łyżki posiekanej naci pietruszki i według życzenia łyżeczki posiekanego szczypiorku, można dodać trochę musztardy. Przyprawą tą polać gorące ziemniaki i starannie wymieszać łyżką, aby wchłonęły przyprawę. Pozostawić aby ostygły i podać na zimno.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: [email protected]

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Praca w Warszawie – Jak szukać dobrze płatnej pracy?

Rynek pracy w Warszawie jest bardzo chłonny. Tu bezrobocie jest bardzo niskie, zapotrzebowanie na pracowników duże. Firmy, aby przyciągnąć...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -