poniedziałek, 9 grudnia, 2024

Kuchnia Warszawska: Sałatka z ziemniaków II

- Reklama -

Około 75dkg ziemniaków w łupinach zalać wrzątkiem i ugotować tak, aby się nie rozsypywały po obraniu. Pokrajać na grube plasterki lub kostkę i jeszcze dość gorące polać przyprawą przyrządzoną uprzednio w sposób następujący:

Zmieszać 4 łyżki oliwy, 1 łyżkę octu i 3 łyżki ostudzonej przegotowanej wody z dodatkiem pół łyżeczki soli, szczypty pieprzu, łyżki posiekanej naci pietruszki i według życzenia łyżeczki posiekanego szczypiorku, można dodać trochę musztardy. Przyprawą tą polać gorące ziemniaki i starannie wymieszać łyżką, aby wchłonęły przyprawę. Pozostawić aby ostygły i podać na zimno.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: kontakt@ycw.pl

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Arbitraż jak wygląda postępowanie przed sądem polubownym?

Postępowanie arbitrażowe to alternatywa dla tradycyjnego sądownictwa. Charakteryzuje się elastycznością, dyskrecją i możliwością szybszego rozwiązania sporów. Choć dla wielu...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -