poniedziałek, 27 września, 2021

Kuchnia Warszawska: Śledzie garnirowane

- Reklama -

2 śledzie wymoczyć w zimnej wodzie (ok. 12 godzin), zmieniając kilka razy wodę. Oczyiścić, zdjąć skórę, usunąć ości, przepołowić wzdłuż o pokrajać ukośnie na dzwonka. Ułożyć na półmisku i przybrać plasterkami cebuli, nacią pietruszki, korniszonami, marynowanymi grzybkami lub rydzami, skropić octem i oliwą.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: [email protected]

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Jakie są perspektywy zawodowe dla absolwentów kierunku Wzornictwa?

Wzornictwo to kierunek studiów, który z roku na rok zyskuje na popularności. Jeśli jesteś zainteresowany taką ścieżką edukacji i...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -