piątek, 24 stycznia, 2025

Kuchnia Warszawska: Śledzie w śmietanie

- Reklama -
  • 2 śledzie solone
  • Cebula
  • 4 łyżki śmietany
  • Pieprz
  • Cytryna lub ocet
  • Cukier

Śledzie wymoczyć, oczyścić, odfiletować i usunąć ości. Filety pokrajać na 3-4 części. Ułożyć w salaterce. Cebulę posiekać, wymieszać ze śmietaną, przyprawić szczyptą pieprzu, cukrem do smaku i sokiem cytrynowym lub octem. Tak przyprawioną śmietaną zalać śledzie i posypać posiekaną nacią pietruszki.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: kontakt@ycw.pl

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Czym są kotłownie kontenerowe?

Kotłownie kontenerowe to innowacyjne rozwiązanie w dziedzinie ogrzewania, które łączy w sobie mobilność, elastyczność i wydajność energetyczną. Są to...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -