sobota, 25 maja, 2024

Kuchnia Warszawska: Śledzie z musztardą

- Reklama -
  • 3 śledzie
  • 4 dkg musztardy
  • 1 mała cebula
  • 1/2 szklanki octu 6%
  • 1/2 szklanki wody

Śledzie wymoczyć, obrać ze skóry, odfiletować i usunąć ości. Każdy filet posmarować masą przygotowaną z musztardy i drobno posiekanej cebuli, zwinąć masą do środka, spiąć wykałaczką. Zwinięte rolki ściśle ułożyć w słoju i zalać zaprawą octową jak wyżej. Słój przykryć i postawić w chłodnym miejscu.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: kontakt@ycw.pl

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Pracownicy z Ukrainy – jakie korzyści mogą przynieść Twojej firmie?

Rynek w naszym kraju od dłuższego czasu boryka się z niedoborem rąk do pracy. Braki dotyczą przede wszystkim branży...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -