poniedziałek, 4 listopada, 2024

Kuchnia Warszwska: Sałatka z kalafiora

- Reklama -
  1. Dwa małe jędrne kalafiory ugotować we wrzącej osolonej wodzie, osączyć i podać na półmisku polane sosem winegret i posypane papryką.
  2. Dwa małe jędrne surowe kalafiory oczyścić i podzielić ma małe różyczki, wypłukać w wodzie, dodać do wody dwie łyżki octu (aby pozbyć się ewentualnych gąsieniczek). Pokrajać cienko i polać sosem winegret lub majonezem.
- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: kontakt@ycw.pl

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Przedszkola w Warszawie – prywatne czy publiczne?

Wybór między przedszkolem publicznym a prywatnym to jedna z kluczowych decyzji, przed którą stają warszawscy rodzice. Każda z tych...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -