piątek, 26 kwietnia, 2024

Kuchnia Warszawska: Sałatka Włoska

- Reklama -
  • 6 ziemniaków
  • 2 jabłka winne
  • 2 marchwie
  • 10-15 dkg szynki
  • 2 jaja na twardo
  • 1 ogórek kiszony
  • 3 łyżki zielonego groszku
  • 1 cytryna
  • 2 pomidory
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Ziemniaki ugotować (nie za miękko). Gdy ostygną pokrajać na cienkie paski. Marchew ugotować i posiekać. Jabłka obrać i pokrajać na cienkie paski, tak samo pokrajać szynkę. Jaja i ogórek posiekać. Wszystko wymieszać, dodając zielony groszek, sól i pieprz do smaku oraz sok z cytryny. Dodać pokrajane świeży jędrne pomidory, kilka łyżek majonezu i jeszcze raz wszystko lekko wymieszać. Podać w salaterce, przybierając sałatkę listkami sałaty.

- Reklama -

Jesteś świadkiem interesującego wydarzenia?

Jesteś świadkiem wypadku, pożaru lub innego ważnego wydarzenia? wyślij do nas informacje, zdjęcie przez profil na Facebooku lub na adres email: kontakt@ycw.pl

Przeczytaj również

- Reklama -
- Reklama -

Najnowsze artykuły

Organizacja pogrzebów przez zakłady pogrzebowe

Zakłady pogrzebowe odgrywają kluczową rolę w organizacji ceremonii pogrzebowych, zapewniając kompleksową obsługę na każdym etapie. Ich głównym zadaniem jest...
- Reklama -

Podobne artykuły

- Reklama -